На 24. Летњим Deaflympic (Олимпијске игре глувих) које су одржане од 01. до 15. маја 2022. године у Цаxиас до Сул, Бразил, Србија је учествовала са 23 такмичара и тренера у рукомету, стрељаштву и тенису који су остварили запажене резултате. Рукометна репрезентација освојила је бронзану медаљу, репрезентативци глувих у стрељаштву Гордана Миковић-Мучибабич и Филип Kостић пласирали су се у финала у појединачним конкуренцијама, а у миx такмичењу после успешних квалификација освојили су 4. место, репрезентативка глувих у тенису Сташа Србуловић заузела је 5. место.
Тим поводом председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар ССС Горан Маринковић уприличили су пријем за репрезентативце и представнике Спортског савеза глувих Србије
– Честитам рукометашима на бронзаној медаљи, то је велики резултат, а свим осталим такмичарима који су представљали нашу земљу на Олимпијским играма глувим такође честитам на великој борби. Поносни смо што Србију представљате у најбољем светлу. Желим Вам да наставите да вредно тренирате и такмичите се, а Спортски савез Србије ће Вам бити подршка – рекао је Штефанек.
– Придружјем се председниковим честиткама. Драго ми је да српски спортисти настављају да освајају медаље. Након оваквих пријема користимо прилику да видимо како можемо помоћи савезу да он још боље функционише. Имали смо и конструктиван разговор са Иваном Аливојводићем секретаром и надамо се да ће на будућим такмичењима постизати још боље резултате – изјавио је Маринковић.
Састанку су присуствовали Иван Аливојводић, секретар Спортског савеза глувих Србије, Гордана Миковић Мучибабић, потпредседник ССГС и истакнути глуви спортиста стрелац, Владимир Тепавац, члан УО ССГС, селектор, капитен и истакнути глуви спортиста рукометаш, Адмир Дураковић, истакнути глуви спортиста рукометаш, Алекса Алексић, истакнути глуви спортиста рукометаш, Златко Матић, истакнути глуви спортиста рукометаш и преводилац Српског знаковног језика и Жељко Kукић, тренер рукометне репрезентације глувих Србије.