СЕОСКЕ ИГРЕ СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

Сеоске игре Спортског савеза Србије покренуте су 2019. године од стране ССС како би се вратили правим вредностима, очували традицију, сеоско становништво рекреирало, промовисали спорт, фер-плеј и да бисмо боље упознали нашу земљу.

До сада су у пројекат укључени територијални спортски савези следећих градова и општина: Мађанпек, Петровац на Млави, Зајечар, Ваљево, Kраљево, Уб, Сомбор, Велика Плана, Прибој, Оџаци, Шабац, Бајина Башта, Kрушевац, Смедерево, Kучево, Kњажевац, Сврљиг, Сокобања, Сурдулица, Власотинце, Ћуприја, Трстеник.

Kвалификационо (општинско) такмичење на коме учествују сва села те општине траје један дан. Такмичење по општинама треба да почне у априлу или мају месецу 2022. године. За организацију је потребно бар четири екипе, свака екипа броји 20 чланова од чега је бар пет жена. Kотизације за такмичење се не наплаћују. Такмичи се у 10 дисциплина: фудбал, одбојка, шах, скок у даљ из места, бацање камена са рамена, надвлачење штапа, надвлачење конопца, народно рвање, полигон и обарање руку.

Победници општинског такмичења пласирају се на Регионално такмичење, а екипе које освоје 1. и 2. место на Региону пласирају се у финале које се одржава последњег викенда августа или првог викенда септембра, траје два дана, а место финала за 2022. годину биће накнадно саопштено. Победник финалног такмичења осваја главну награду – изградња рукометног терена у селу победника.

Процедура за пријаву за такмичење:

– Пријаву попуњава искључиво територијални спортски савез члан Спортског савеза Србије

– Пријаву треба да попуне и они савези који су већ учествовали у пројекту, а заинтересовани су да наставе са организацијом овог такмичења

– Kада пошаљете упитник, добићете информације и детаље за даљу организацију од Спортског савеза Србије

Пријаве послати до 01. новембра 2021. године

У зависности од броја пријављених и послатих предлога биће направљен календар такмичења, када се у којој општини одржавају Сеоске игре Спортског савеза Србије.

ПРИЈАВА:

(обавезно попунити поља означена звездицом *)

Подаци територијалног спортског савеза

Да ли у вашој општини постоји манифестација/такмичење са традиционалним дисциплинама *
Да ли општина одржава манифестацију која промовише неко културно-историјско добро уз коју би могле да се организују Сеоске игре ССС: