Стигли смо и до петог Малог сајма спорта који је одржан у Прибоју. Уз помоћ добрих домаћина, челника општине Прибој и водећих људи Спортског савеза Прибоја, направљена је одлична увертира за 8. Међународни сајам спорта у Београду.
На отварању три групе малишана из ПУ „Невен Прибој“ извели су кореографије и размрдали публику. А право одушевљење изазвао је спуст Рафтинг клуба Еко Лим који су чамац са хотела „Лим“ спустили до публике.
Град на Лиму још једном је показао да је добар домаћин, а број деце на Градском тргу осликава вољу и жељу младих да се баве спортом. Управо је то мисија Спортског савеза Србије:
– Најлепша слика је управо ова, велики број деце која се играју и желе да се опробају у што више спортова. Неко од вас постаће шампион, а сви који се баве спортом биће здрави и стећи многа пријатељства – овим речима је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек поздравио Прибојце и председнику Спортског савеза Прибој Филипу Kомарици уручио комплете лопти за школе ове општине.
Испред домаћина присутне је поздравио Борис Мрдовић председник СО Прибој и захвалио се ССС на великој части указаној Општини да организује овакву спортску манифестацију.
Директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије Горан Бојовић, рођени Прибојац, са посебном емоцијом и поносом поздравио је окупљене и још једном истакао да Прибој има велики потенцијал, а да млади у Прибоју грабе крупним корацима ка великим спортским резултатима.
На Сајму је учествовало 17 клубова и преко 800 спортиста, приказани су од планинарства, рафтинга до борилачких и дворанских спортова, а малишани из свих сеоских школа и неки из оних из центру су се од терена до терена са великом радошћу шетали, играли и дружили. Актуелни олимпијски шампион и председник ССС Давор Штефанек фотографисао се са децом и дружио са њима, а позвао је и све малишане да дођу у Београд на Сајам спорта и виде комплетну слику спорта у Србији. Видимо се на Београдском сајму од 22. до 24.новембра.