Majska nagrada 2011. Godina

Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas na svečanosti dodele „Majske nagrade“ u Domu Narodne skupštine da je sport izvor ponosa u teškim vremena kroz koja prolazi naša zemlja.

„U trenucima kada prolazimo kroz teška vremena sportisti nas čine ponosnima i uspravnima“, rekao je Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova je istakao da su uspesi koje postižu naši sportisti u svetu „višestruko vredniji“.

„Mnogo puta ste svi vi koji sada prisustvujete ovoj svečanosti trenirali u lošim uslovima i često ste putovali na takmičenja o svom trošku. Zato su vaši uspesi višestruko vredniji“, rekao je Dačić.

On je napomenuo da se Srbija u svetu „prepoznaje po rezultatima koje postižu naši teniseri, odbojkaši, košarkaši,vaterpolisti, takmičari u borilačkim sportovima i strelci“.

Ministar omladine i sporta Snežana Samardžić Marković istakla je da je sport bitan „ne samo zbog takmičarskih rezultata, već i zbog promocije važnih društvenih vrednosti“.

„Velika je čast biti kandidat za dobijanje ovako prestižnog društveno-sportskog priznanja“, istakla je Samardžić Marković kija je dobitnik Majske nagrade u kategoriji sportskih funkcionera.

Resorni ministar je istakla da donošenje Zakona o sportu smatra jednim od najznačajnijih dostignuća u kojima je učestvovala.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac ocenio je da je Majska nagrada značajno sportsko priznanje i poručio da će se naš sport truditi da i dalje ide putem uspeha.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Alekdsandar Šoštar istakao je da su sportisti najbolji promoteri Srbije u svetu.

„Naši najbolji promoteri su sportisti. Zato želim uspeh svim našim teniserima koji igraju na Rolan Garosu, a Nemanji Vidiću da podigne pehar Lige šampiiona“, rekao je Šoštar.

Prvi čovek SSS poručio je da samo „zajedničkim snagama mogu da se stvore uslovi za dalji napredak našeg sporta“.

„Majska nagrada“ najboljima

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović, fudbaler Nemanja Vidić i odbojkaš Nikola Grbić dobitnici su „Majske nagrade“ Sportskog saveza Srbije koja im je danas uručena na svečanosti u Domu Narodne skupštine.

Nagrađene je pozdravio potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić.

Među dobitnicima nagrade za životno delo su bivši generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Borislav Stanković, dugogodišnji novinar „Sportskog žurnala“ Zoran Petrović i generalni sekretar Asocijacije „Sport za sve“ Jezdimir Marsenić.

Laureati u kategoriji sportskih funkcionera su ministar omladine i sporta Snežana Samardžić Marković, predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović, generalni sekretar Odbojkaškog saveza Srbije Slobodan Milošević i direktor Karate federacije Srbije Slavoljub Piper.

Dobitnici nagrade u kategoriji sportskih novinara su Zoran Marković, Vladimir Dedić, Čedomir Šoškić i Vladimir Stanković

U neolimpijskim sportovima priznanje je dobio karatista Slobodan Bitević, dok je nagrada u kategoriji paraolimpijaca uručena strelcu Draganu Ristiću.

Priznanje za najboljeg sportskog stručnjaka pripalo je selektoru paraolimpuijske reprezentacije Vlastimiru Goluboviću, a za pedagoški rad u fizičkoj kulturi nagrađeni su Goran Šukeljić, Pribislav Kančeki i Marina Milojević.

Majska nagrada u kategoriji sportskih opštinskih saveza pripala je SS Žitište i SS Vranja, dok su za najbolje granske saveze proglašeni Streljački savez Srbije i Asocijacija „Sport za sve“.