Пред великим бројем посетилаца и званица, представника Владе Републике Србије, дипломатског кора, спортиста и спортских радника, на Ади Циганлији свечано је отворен 12. Међународни сајам спорта под слоганом СПОРТ ЈЕ РАДОСТ.

Окупљенима гостима обратили су се председник Спортског савеза Србије, Давор Штефанек, министар спорта Зоран Гајић, председник Олимпијског комитета Србије, Божидар Маљковић и председник Параолимпијског комитета, Зоран Мићовић.

Спортски савез Србије, уз подршку Министарства спорта, традиционално у септембру сваке године, организује Сајам спорта као највећу спортску манифестацију која велича спорт, праве вредности и здрав начин живота.

Овогодишњи Сајам спорта одржава се на Ади Циганлији од 22.до 24. септембра и на њему учествују сви територијални спортски савези, национални грански спортски савези, представници најзначајнијих спортских институција у нашој земљи, најважније националне спортске и образовне институције.

Простор у природи омогућава доступност великог број полигона и терена за активацију и презентацију великог броја спортских дисциплина које постоје и напредују у Србији. Такође, током трајања Сајма спорта планиран је велики број едукативних радионица и панела.
Сви говорници су истакли значај бављења спортом, а за велике успехе српских спортиста захвалили се Влади Републике Србије И председнику Вучићу који снажно подржавају и помажу спорт и спортисте.