Репрезентативка Србије у саватеу Нада Фауре члан Савате клуба „Арена“ из Иђоша освојила златну медаљу до 48кг на Светском првенству у ассаут саватеу за сениоре у Милану.
Имала је укупно 5 борби и свих пет победа. Нада је до сада била два пута друга на свету, три пута друга у Европи, а ова златна светска медаља стигла је као резултат 25 година бављења саватеом. Поред Наде Фауре, Србија је освојила још четири бронзане медаље – Kристина Џолић до 60кг члан Савате клуба „Војводина“ из Новог Сада, Јована Вукчевић до 70кг члан Савате клуба „Војводина“ из Новог Сада, Јелена Седоглавић до 65кг члан Kлуба борилачких спортова „Нови Сад“ и Игор Шивољицки до 80кг члан Савате бокс клуба „Спартак СМ“ из Сремске Митровице. Тако је Србија са једним златом и три бронзе освојила екипно друго место на свету и тиме наставила низ добрих резултата.
Светска шампионка Нада Фауре, њен отац и тренер Милан Миладинов и председник Савате савеза Србије Миодраг Ракић били су гости генералног секретара Спортског савеза Србије Горана Маринковића. На састанку, коме је присуствовао и професор Ненад Ђурђевић, разматрани су детаљи о унапређивању саватеа у Србији.
– Честитам Нади светску титулу, осталим репрезентативцима освојене медаље, а челницима Савате савеза Србије континуитет одличних резултата на светском нивоу. Добар рад резултирао је успехом у Милану. Зато желим да наставе да вредно тренирају и представљају нашу земљу у најбољем светлу на међународним такмичењима. Надам се да ће следеће године на Светском првенству у Аустрији бити још бољи. Спортски савез Србије ће радо подржавати наше спортисте у складу са својим могућностима – истакао је Маринковић.
Сви који желе да упознају вештину саватеа и виде светску шампионку Наду како се такмичи са представницом Француске, могу доћи 8.октобра на отворене терене у Иђошу на „Ревију борилачких спортова“.