Протеклог викенда у спортској хали Зрачак у Чачку по пети пут одржано је Светско првенство у фитнесу за млађе категорије узраста од 7 до 15 година. Учествовало је 350 такмичара и 100 делегата из 15 држава. У изузетно тешкој конкуренцији чланови наше Репрезентације освојили су чак 12 медаља, што је историјски успех у дечијем фитнесу. Медаље за нашу Репрезентацију у дисциплини фитнесс освојили су: Зоран Kирић (фитнесс боyс категорија 8 година 2.место), Милица Грубор (фитнесс гирлс категорија 14 година 2.место), док су у категорији фитнесс цхеленг медаље су освојили: Михаела Хорват (фитнесс цхалленге гирлс категорија 8 година, 1.место), Kинга Панда (фитнесс цхалленге гирлс категорија 8 година, 2.место), Ангелина Ивановић (фитнесс цхалленге гирлс категорија 10 година, 3.место), Kонстантин Ивановић (фитнесс цхалленге боyс категорија 10 година 2.место), Страхиња Станојевић (фитнесс цхалленге боyс категорија 10 година, 3.место), Сергеј Стојичић (фитнесс цхалленге боyс категорија 11 година, 3.место), Лара Kурћубић (фитнесс цхалленге гирлс категорија 14 година, 1.место), Kатарина Рађевић (фитнесс цхалленге гирлс категорија 15 година, 3.место), Софија Пезељ (фитнесс цхалленге гирлс категорија 14 година, 3.место), Урош Цвјетичанин (фитнесс цхалленге гирлс категорија 14 година, 3.место).
Овим поводом уприличен је пријем код председника Спортског савеза Србије Давора Штефанека и генералног секретара Горана Маринковића који су угостили младе шампионе и Марисела Грандић селектор млађих селекција, тренер Роберт Kурћубић, тренер Маја Радосављевић и Горан Ивановић председник Савеза за боди билдинг, фитнес, боди фитнес и аеробик Србије.
Штефанек је честитао младим надама српског спорта:
– Предивно је што данас можемо да угостимо најмлађе спортисте који већ вредно тренирају, баве се спортом и освајају медаље за Србију. Изузетно је задовољство да за мање од годину дана присуствујемо још једном историјаком успеху Савеза Србије за боди билдинг, фитнес, боди фитнес и аеробик. Број медаља само је награда за предан рад и велику посвећеност свих људи који се баве овим спортом, а које је окупио Горан Ивановић. Још једном честитам свима на успеху и надам се да ћемо наставити одличну сарадњу и бити сведоци још већих успеха – рекао је Штефанек.
Горан Маринковић се придружио честиткама председника ССС:
– Доказ да се сваки рад исплати управо су медаље које су за Србију освојили како сениори тако и најмлађи такмичари Савеза Србије за боди билдинг, фитнес, боди фитнес и аеробик. Не сме се занемаривати рад са најмлађим спортистима јер на тај начин осигуравамо будућност спорта у нашој земљи. Спортски савез Србије наставиће да подржава своје чланице, па се надамо још успешнијем времену које долази – рекао је Маринковић.
Светско првенство у фитнесу за млађе категорије је организовано под покровитељством Савеза Србије за боди билдинг, фитнес, боди фитнес и аеробик, Министарства Спорта, Спортског савеза Србије и Града Чачка, а Србија се још једном показала као изванредан домаћин.