Председник и секретар Савеза за предшколски спорт и физичко васпитање Србије Горан Вјештица и Горан Перић састали су се са генералним секретаром Гораном Маринковићем и стручним сарадником у ССС Драганом Шешумом, а главна тема била је акција „Лига малих шампиона“. Ова активност спроведена је прошле године као пилот пројекат, док су се на конкурс за 2024. годину пријавиле 42 општине. Циљ ове акције је да се деци већ у вртићима приближи спорт, развију моторичке способности, а све то кроз дружење и фер-плеј.

Деца старије групе и предшколци такмичиће се у трци на 20.000 cm (штафетној трци) и у дисциплини „буди брз и спретан“ (моторички полигон са препрекама). За ову акцију Спортскис авез Србије обезбедиће неопходне реквизите, вежбање у вртићима ће почети од марта месеца и неће престајати до јуна, док ће један дан бити календаром одређен за општинско такмичење. Победничке екипе старије групе биће учесници на великом финалу на Сајму спорта у Београду.

Ова активност биће реализована уз велику подршку и помоћ територијалних спортских савеза, предшколских установа и локалних самоуправа.

Градови и општине које су се пријавиле за ову акцију у 2024. години су:

Оџаци, Ириг, Владичин Хан, Нови Пазар, Бајина Башта, Ковин, Медвеђа, Власотинце, Ариље, Љубовија, Зајечар, Инђија, Велика Плана, Димитровград, Ћићевац, Пожаревац, Трстеник, Гроцка, Тутин, Рашка, Бојник, Вождовац, Мерошина, Пријепоље, Алексинац, Прибој, Нова Варош, Краљево, Петровац на Млави, Куршумлија, Чачак, Богатић, Владимирци, Ћуприја, Вршац, Смедерево, Суботица, Лебане, Сремска Митровица, Ваљево, Панчево.