Sportski savez grada Vršca priredio je svečanost na kojoj su proglašeni najbolji sportisti u 2019. godini. Kako tradicija nalaže najpre su proglašene “sportske nade”, 46 mladih sportista dobili su priznanje za ostvarene rezultate do sada uz poruku da nastave da se bave sportom i osvajaju medalje.

Specijalno priznanje dobio je Igor Tešević (VAMOS), najbolji pionir u 2019. je Marko Mladenovski (Atletski Klub Atina), a pionirka Tara Đekić (Džudo klub Lokomotiva). U konkurenciji kadeta najbolji su Ognjen Dragosavljević (Taekwondo klub Eurošped) i Teodora Radojičić (Taekwondo klub Vršac).  Posebno priznanje uručeno je UŽF Banat. Priznanje za najboljeg juniora i juniorku poneli su Aleksej Fedor Pavkov (Vršački Ateltski Klub 1926) i Jokanović Nevena (Taekwondo klub Eurošped). Damir Fejzić (Taekwondo klub Eurošped) najbolji je sportista grada Vršca za 2019. godinu, a u konkurenciji dama Tamara Kostić (Sportski Paraglajding klub Berkut). Za najboljeg trenera proglašeni su Marin i Mario Dujić (Taekwondo klub Eurošped). U 2019. najbolji klubje bio Omladinski Fudbalski Klub Vršac. Nagrada za životno delo dodeljena je Zoranu Ilinčiću iz Ateltskog Kkluba Atina.

Ispred Sportskog saveza Srbije prisutne je pozdravio generalni sekretar Goran Marinković i čestitao najboljim sportistima grada Vršca:

– Vršac je grad sporta, upravo zbog Vas koji trenirate i ostvarujete odlične rezultate. Nastavite tako i budite uzor i podrška sportskim nadama. Pozovite još više drugara da treniraju sa Vama, a mi se vidimo na Malom sajmu sporta krajem marta meseca, gde ćemo se ponovo družiti i napraviti veliki dan sporta u Vašem gradu – rekao je Marinković.