Спортски савез града Вршца приредио је свечаност на којој су проглашени најбољи спортисти у 2019. години. Како традиција налаже најпре су проглашене „спортске наде“, 46 младих спортиста добили су признање за остварене резултате до сада уз поруку да наставе да се баве спортом и освајају медаље.

Специјално признање добио је Игор Тешевић (ВАМОС), најбољи пионир у 2019. је Марко Младеновски (Атлетски Kлуб Атина), а пионирка Тара Ђекић (Џудо клуб Локомотива). У конкуренцији кадета најбољи су Огњен Драгосављевић (Таекwондо клуб Еурошпед) и Теодора Радојичић (Таекwондо клуб Вршац).  Посебно признање уручено је УЖФ Банат. Признање за најбољег јуниора и јуниорку понели су Алексеј Федор Павков (Вршачки Ателтски Kлуб 1926) и Јокановић Невена (Таекwондо клуб Еурошпед). Дамир Фејзић (Таекwондо клуб Еурошпед) најбољи је спортиста града Вршца за 2019. годину, а у конкуренцији дама Тамара Kостић (Спортски Параглајдинг клуб Беркут). За најбољег тренера проглашени су Марин и Марио Дујић (Таекwондо клуб Еурошпед). У 2019. најбољи клубје био Омладински Фудбалски Kлуб Вршац. Награда за животно дело додељена је Зорану Илинчићу из Ателтског Kклуба Атина.

Испред Спортског савеза Србије присутне је поздравио генерални секретар Горан Маринковић и честитао најбољим спортистима града Вршца:

– Вршац је град спорта, управо због Вас који тренирате и остварујете одличне резултате. Наставите тако и будите узор и подршка спортским надама. Позовите још више другара да тренирају са Вама, а ми се видимо на Малом сајму спорта крајем марта месеца, где ћемо се поново дружити и направити велики дан спорта у Вашем граду – рекао је Маринковић.