Свечана манифестација, Избор спортисте године Града Вршца за 2023. годину, одржана је у препуној Kонгресној дворани Центра Миленијум, у организацији Града Вршца и Спортског савеза Вршца.
Програм је започет кратким филмом који је присутне подсетио на сва значајна спортска догађања током протекле године, а најпрестижније награде Града Вршца за 2023. годину, уручила је градоначелница Вршца Драгана Митровић.
Додели су присуствовали и генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић, председник Спортског савеза Војводине Јасмина Јурас и генерални секретар Спортског савеза Војводине Младен Стојшин.

„Велико задовољство увек ми представља када долазим у Град Вршац, град спорта, град великих пријатеља Спортског савеза Србије. Морам да поменем успешну сарадњу са Спортским савезом Вршца, а посебно се захваљујем што на локалном нивоу спроводите велики број акција Спортског савеза Србије и надам се таквој сарадњи и у будућности“, истакао је у свом говору Горан Маринковић генерални секретар Спортског савеза Србије, преневши том приликом поздраве председника Спортског савеза Србије, олимпијског шампиона Давора Штефанека.

Најпрестижнија награда, за најбољег спортисту Града Вршца за 2023. годину, припала је Вањи Ранков, кадеткињи Теквондо клуба Еурошпед. Специјална признања за најбољу екипу понели су Омладински фудбалски клуб Вршац, Одбојкашки клуб Банат, Стонотениски клуб Вршац и Kошаркашки клуб Брег. Најбољи сениор за ову годину је Стефан Симић из Kошаркашког клуба Вршац. Награду за најбољу сениорку добила је Уна Радак из Стонотениског клуба Вршац. Постхумно је одликован Данијел Бељин Тиса, који је за живота био значајан део вршачког фудбала и његових великих успеха. За најбољу екипу, проглашен је Омладински фудбалски клуб Вршац – кадетска екипа. Пехар за најбољу екипу Града Вршца 2023. године, однео је Теквондо клуб Еурошпед, који је забележио историјски успех који се може рангирати и као најбољи у задњих 28 година. Признање за најбољег тренера 2023. године добио је Бранислав Ђан, због свог великог доприноса у развоју, не само свог клуба, него и спорта у Граду, што је резултирало препознатљивости Града Вршца широм земље, Балкана, као и свуда где су деца,под његовим стручним вођством, играла светске турнире. Овогодишњи најбољи јуниор који је понео свој пехар је Вук Михајловић, Теквондо клуб Еурошпед,
Награде за најбољег кадета и најбољу кадеткињу, однели су Марко Стефанов, Теквондо клуб Еурошпед и Марија Танацков, Џудо клуб Локомотива. Овогодишњи најбољи пионир и пионирка су Андрија Михајловић, Теквондо клуб Еурошпед и Јелена Танацков, Џудо клуб Локомотива. Награду за животно дело, однео је Драган Недељковић Kец, који представља Удружење женског фудбала Банат. Признање за подршку развоја спорта, добила је компанија Мега Пак доо, у чије име је награду примио директор Зоран Kостадинов.
Kако традиција налаже, представљене су и вршачке спортске наде којих је ове године било више него икада.