На избору за најбоље у врањском спорту за протеклу годину, који се традиционално одржава у оквиру обележавања 31. јануара – Дана града, додељено је укупно 76 признања и награда.

За најбољу спортисткињу града Врања за 2019. годину проглашена је Емилија Михајловић, чланица ЖОК Врање. Титулу спортисте града Врања за 2019. понео је Милош Трајковић, члан ГKМФ Врање. Награду за најбољи спортски колектив у 2019. добио је ГKМФ Врање, док је за спортско изненађење 2019. када су колективи у питању, проглашен Стонотениски клуб Топ спин. За спортско изненађење града за 2019. у појединачној конкуренцији проглашен је Марко Тасић, члан KБK Врање. Награда за животно дело у области спорта за 2019. додељена је Слободану Здравковићу – Макију. Бициклистичка секција Планинарског клуба Железничар 2006. проглашена је за спортски колектив града за посебно ангажовање и достигнуће у рекреативном спорту за 2019. годину. Додељено је и постхумно признање дугогодишњем стонотениском стручњаку Димитрију Михајловићу. И овог пута додељене су награде за спортске наде године младим нараштајима.

У име руководства града скупу се обратио градски већник за спорт Ненад Ђорђевић. Он је рекао да је град Врање и у протеклој години успешно организовао низ манифестација такмичарског карактера, ревијалне спортске приредбе, школска такмичења и турнире, као и стручна усавршавања спортских радника.

– Прошле године смо први пут организовали Видовдански турнир, Ролеријаду у центру града, Спортске игре за предшколце и школарце, Сеоске игре, Игре на води, а традиционалне сеоске турнире смо омасовили. Kада је у питању такмичарски спорт, можемо бити веома задовољни постигнутим резултатима у 2019. години. Град и даље развија спортску инфраструктуру. У току је изградња атлетске стазе, дечијег терена, теретане на отвореном и мултифункционалног терена за фудбал и кошарку. Такође, припрема се и пројекат за изградњу затвореног базена.

Скупу се обратио и Братислав Антић, председник Спортског савеза града Врања, а проглашењу најбољих у спорту присуствовали су и помоћници градоначелника Саша Пешић и Славољуб Стојменовић, као и градске већнице Данијела Милосављевић и Зорица Јовић. Испред Спортског савеза Србије свечаности је присуствовао члан УО ССС Слађан Станојковић.