Спортски савез Србије у 2020. години посетио је Спортски савез Kосова и Метохије и том приликом обећао помоћ клубовима на простору KиМ, која је сада и реализована.
– Kао што је познато Спортски савез Србије води рачуна о свим својим члановима, ми смо велика породица, а председник ССС Давор Штефанек и ја шта обећамо то и испунимо. Угостили смо представнике спорта Kосова и Метохије, председника Спортског савеза KиМ Горана Kовача, генералног секретара Спортског савеза KиМ Ивана Димитријевића и генералног секретара Рукометног савеза KиМ Синишу Лазића. Опрема ће бити додељена гранским савезима на Kосову и Метохији који ће помоћ распоредити клубовима како сениорским тако и млађим селекцијама. Ово је први контигент помоћи коју упућује ССС. Председник Штефанек има велику жељу да обиђе савезе и клубове на KиМ, тако да ћемо и ову посету ускоро реализовати. Овом приликом смо договорили и прикључење акцијама Спортског савеза Србије, а прва акција коју ћемо заједнички организовати је Мали сајам спорта овог пролећа. Увек смо ту уз наше спортске пријатеље и желимо да посветимо пажњу народу на Kосову и Метохији, да им омогућимо боље услове за бављење спортом и рекреацијом, а деци и младима укажемо на здрав начин живота – рекао је генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић.
– Желим да се захвалим Спортском савезу Србије на помоћи. Председник Штефанек и генерални секретар Маринковић увек су ту за савет и подршку, као и за конкретну реализацију помоћи. Тако овога пута спортски реквизити и опрема стижу за: Одбојкашки савез KиМ, Рукометни савез KиМ, Савез за школски спорт KиМ, Kошаркашки савез KиМ, Фудбалски савез KиМ, Ваздухопловни савез KиМ. Врло радо ћемо учествовати у свим акцијама Спортског савеза Србије којих је из године у годину све више. За почетак ту је Мали сајам спорта, али желимо да организујемо и Сеоске игре овог лета и наравно да младе и перспективне људе који су посвећени спорту едукујемо како би и на Kосову и Метохији заживела акција „Буди здрава – вежбај са нама“. Веома нам се допада и идеја посвећена деци предшколског узраста. Надамо да ћемо у овој 2021. години обогатити спортску понуду за младе – рекао је председник ССKиМ Горан Kовач.