Ученици гимназије „Свети Сава“ и економске школе „Милева Вукотић“ из Гораждевца у вишедневној су посети Београду. Ученици заједно са професорима Оливером Здравковић и Братиславом Бојовићем као и директором Жарком Портићем, а предвођени Миканом Велиновићем, посетили су и Спортски савез Србије где су их дочекали председник Давор Шетефанек и генерални секретар Горан Маринковић. Председник Спортског савеза Србије, олимпијски и светски шампион пренео им је своја искуства и потврдио да само упорним радом и великом жељом могу да се остваре и највећи снови. „Императив мог свакодневног ангажовања је да вама који долазите после нас обезбедимо боље и лепше услове за живот и рад, за спортске и све друге победе. Ви, гимназијалци и средњошколци економске школе из Гораждевца сте пример како се земља воли знањем и усавршавањем. Желим вам да будете изузетни у свему што радите, сјајни спортисти и још бољи људи. Хвала вам на посети и инспиративној енергији.“ Поручио је Давор Штефанек.

Ученицима је било изузетно драго што могу да разговарају са олимпијским и светским шампионом у рвању, а Штефанек је и одговарао на многобројна питања радозналих младих људи. Штефанек и Маринковић су истакли да су у више наврата посећивали јужну српску покрајину, да је права радост била организовати Мали сајам спорта у Kосовској Митровици 2021. године и осврнули се на могућности како подржати младе да се баве спортом свуда широм Србије.

Миљана Златичанин и Ивона Kолашинац, које занима новинарсво, искористиле су прилику да ураде свој први интервју са Штефанеком.

Директор школе Жарко Ботић овом приликом уручио је захвалницу предсендику ССС Давору Штефанеку и генералном секретару ССС Горану Маринковићу. челници Спортског савеза Србије узвратиће посету деци са Kосова и Метохије у најскоријем периоду.