Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić zajedno sa predsednikom Sportskog saveza Srbije Davorom Štefanekom i generalnim sekretarom Goranom Marinkovićem obišao je opštine Suboticu i Bačku Topolu. Sa predstavnicima opština i sportskim funkcionerima vođeni su sadržajni i konstruktivni razgovori o daljoj saradnji na unapređenju sistema sporta i omladinske politike u tom delu Srbije.

– Ovom prilikom bih istakao odličnu saradnju Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije. Zajednički radimo i težimo ispunjenju istih ciljeva za uspešniji sport u Srbiji i zdraviju omladinu naše zemlje. Ovom akcijom obilaska opština dogovorena su još dva projekta, a nastavićemo da omasovljavamo sport kod dece i sprovodimo planove u delo – istakao je predsednik SSS Davor Štefanek.

 Ministar je posetio trening Ženskog odbojkaškog kluba „Spartak“, u fiskulturnoj sali OŠ „Jovan Mikić“, a školi uručio dve košarkaške table sa obručima, mrežu za odbojku, dva gola i 40 lopti za različite kolektivne sportove.

– Uvek volim da dođem u Suboticu, “grad sporta”, grad koji ima olimpijskog šampiona Davora Štefaneka, ima Gabora Sagmajstera i mnoge proslavljene sportiste, na kojim se bazira budućnost srpskog sporta, i grad koji u budućnosti treba da ponese i epitet grada sportskog turizma. U tom cilju smo uradili dve kapitalne investicije – rešenje sistema hlađenja u Hali sportova i rekonstrukciju fudbalskog stadiona – poručio je ministar Vanja Udovičić. – Razmišljamo u dva pravca – da pokrijemo školski sport i nastavu fizičkog vaspitanja, a sa druge strane da obezbedimo što bolje uslove za obavljanje svih vrsta fizičke aktivnosti u lokalnoj zajednici. Tokom posete Subotici i Bajmoku, istaknuto je da su učinjeni značajni koraci u realizaciji  više važnih projekata sportske infrastrukture, i naglašena važnost stvaranja uslova za dalju popularizaciju sporta u školama i među omladinom. Posećeni su mladi sportisti ŽOK“Spartak“ i OŠ“Jovan Mikić“ u Subotici i FK“Radnički 1905“ iz Bajmoka – gde su dodeljeni vredni kompleti sportske opreme.