Министар омладине и спорта Вања Удовичић заједно са председником Спортског савеза Србије Давором Штефанеком и генералним секретаром Гораном Маринковићем обишао је општине Суботицу и Бачку Тополу. Са представницима општина и спортским функционерима вођени су садржајни и конструктивни разговори о даљој сарадњи на унапређењу система спорта и омладинске политике у том делу Србије.

– Овом приликом бих истакао одличну сарадњу Министарства омладине и спорта и Спортског савеза Србије. Заједнички радимо и тежимо испуњењу истих циљева за успешнији спорт у Србији и здравију омладину наше земље. Овом акцијом обиласка општина договорена су још два пројекта, а наставићемо да омасовљавамо спорт код деце и спроводимо планове у дело – истакао је председник ССС Давор Штефанек.

 Министар је посетио тренинг Женског одбојкашког клуба „Спартак“, у фискултурној сали ОШ „Јован Микић“, а школи уручио две кошаркашке табле са обручима, мрежу за одбојку, два гола и 40 лопти за различите колективне спортове.

– Увек волим да дођем у Суботицу, „град спорта“, град који има олимпијског шампиона Давора Штефанека, има Габора Сагмајстера и многе прослављене спортисте, на којим се базира будућност српског спорта, и град који у будућности треба да понесе и епитет града спортског туризма. У том циљу смо урадили две капиталне инвестиције – решење система хлађења у Хали спортова и реконструкцију фудбалског стадиона – поручио је министар Вања Удовичић. – Размишљамо у два правца – да покријемо школски спорт и наставу физичког васпитања, а са друге стране да обезбедимо што боље услове за обављање свих врста физичке активности у локалној заједници. Током посете Суботици и Бајмоку, истакнуто је да су учињени значајни кораци у реализацији  више важних пројеката спортске инфраструктуре, и наглашена важност стварања услова за даљу популаризацију спорта у школама и међу омладином. Посећени су млади спортисти ЖОK“Спартак“ и ОШ“Јован Микић“ у Суботици и ФK“Раднички 1905“ из Бајмока – где су додељени вредни комплети спортске опреме.