Сарадња Спортског савеза Србије и Сталне конференције градова и општина изнедрила је још један овогодишњи пројекат, а то је „Мрежа за спорт“. Ову акцију подржало је и Министарство спорта Републике Србије као и Покрајински завод за спорт. Семинар „Сарадња локалне самоуправе и спортских савеза – перспективе и изазови у планирању и финансирању у области спорта“ има за циљ да унапреди функционисање у области спорта широм Србије. Заједнички, територијални спортски савези и представници локалних самоуправа имају прилику да чују предавања и буду упућени у актуелну ситуацију у спорту. Kако би најбоље били обухваћени сви градови и општине у Србији биће одржано пет семинара, први у Лесковци, а затим ће бити одржани и у Новом Саду, Убу, Kраљеву и Петровцу на Млави. Председницима и секретарима територијалних спортских савеза Спортски савез Србије доделиће сертификате о овом делу стручног усавршавања.
Први овогодишњи домаћин био је град Лесковац, где се окупило преко 30 општина јужне и југоисточне Србије. Председник привременог органа града Лесковца и председник Сталне конференције градова и општина Горан Цветановић пожелео је добродошлицу учесницима и изнео низ података о развоју спорта како у Лесковцу тако и у Србији. Присутне је поздравио и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек који је поручио:
– Верујем да смо сарадњом локалних самоуправа и спортских савеза направили чврсту спортску, али и пријатељску мрежу и сигуран сам да смо сви овде високо мотивисани да спорт у Србији буде још јачи и успешнији. Исто тако знам да смо на истом задатку стварања околности у којима сваки грађанин Србије може да се бави спортом, без обзира где живи, ког је пола или старосне доби – рекао је Штефанек. Свој боравак у Лесковцу Штефанек и његов први сарадник генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић искористили су и да поделе спортску опрему и реквизите фудбалским и кошаркашким клубовима на територији Лесковца који имају завидан број деце у најмлађим селекцијама.
– Спортски савез Србије ће се увек трудити да помогне бар на овај начин децу која тренирају неки спорт. Надамо се да ће управо са ових терена потећи будући шампиони који ће нас обрадовати медаљама са великих такмичења. Наставићемо да помажемо клубове и уопште спорт како кроз едукацију, саветовање, тако и кроз помоћ у виду опреме, а сви смо сведоци колика су улагања у спорт на нивоу наше државе у област спорта – рекао је Штефанек на чије речи се надовезао и генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Мариноквић:
– Спортски савез Србије се од доласка председника Штефанека труди да обилази градове и општине и помаже где год је то потребно. То смо и доказали у периоду који је иза нас. Трудимо се да нашим акцијама обухватимо све нивое популације наше земље, да свакоме скренемо пажњу на здрав живот и колико је важно бавите се спортом. Захвални смо што је и сам врх Републике Србије препознао важност спорта. Хвала и господину Цветановићу на срдачној добродошлици, а Сталној конференцији градова и општина наравно на енергији коју ћемо заједнички уложити у едукацију спортских функционера, односно радника у Србији. Хвала и територијалним спортским савезима који се труде на нивоу својих општина да спорт буде функционалан и успешан – рекао је Маринковић.
Председник привременог органа града Лесковца Горан Цветановић је повео руководство Спортског савеза Србије и у обилазак велелепног фудбалског стадиона „Дубочица“ изграђеног по највишим стандардима.