Pored manifestacija koje su postale tradicija, Sportski savez Srbije u 2019. godini pokrenuo je pilot projekat Seoskih igara, a u 2020. godini biće pokrenuta još jedna akcija sa ciljem da se više žena fizički aktivira. Zamisao je da se za početak u 14 opština organizuju rekreativne aktivnosti za žene.

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković pozvao je na sastanak predstavnike sportskih saveza opština u kojima će se ovii treninzi organizovati:

– U dogovoru sa predsednikom Davorom Štefanekom želimo da od marta 2020. godine organizujemo aktivnosti koje bi u sport i zdraviji način života uključile što više žena. Kako bi ovaj projekat bio što bolje organizovan pozvali smo naše kolege iz teritorijalnih saveza. Žao mi je što neki nisu mogli da prisustvuju ovom konstruktivnom sastanku zbog vremenskih nepogoda, ali zahvaljujući dobroj komunikaciji koju imamo neće biti problem da se na vrhunskom nivou ispuni zamisao u svim dogovorenim mestima. Treninzi namenjeni pre svega ženama biće potpuno besplatni, a već su se javile i ideje kako nadograditi projekat i obezbediti našim sugrađankama niz aktivnosti koje će ih pre svega fizički aktivirati i nadamo se poboljšati kvalitet života. Treninzi će krenuti od marta meseca, a vodiće ih fitnes treneri koji su u 2019. godini edukovani od strane Sportskog saveza Srbije – rekao je Marinković.