Поред манифестација које су постале традиција, Спортски савез Србије у 2019. години покренуо је пилот пројекат Сеоских игара, а у 2020. години биће покренута још једна акција са циљем да се више жена физички активира. Замисао је да се за почетак у 14 општина организују рекреативне активности за жене.

Генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић позвао је на састанак представнике спортских савеза општина у којима ће се овии тренинзи организовати:

– У договору са председником Давором Штефанеком желимо да од марта 2020. године организујемо активности које би у спорт и здравији начин живота укључиле што више жена. Како би овај пројекат био што боље организован позвали смо наше колеге из територијалних савеза. Жао ми је што неки нису могли да присуствују овом конструктивном састанку због временских непогода, али захваљујући доброј комуникацији коју имамо неће бити проблем да се на врхунском нивоу испуни замисао у свим договореним местима. Тренинзи намењени пре свега женама биће потпуно бесплатни, а већ су се јавиле и идеје како надоградити пројекат и обезбедити нашим суграђанкама низ активности које ће их пре свега физички активирати и надамо се побољшати квалитет живота. Тренинзи ће кренути од марта месеца, а водиће их фитнес тренери који су у 2019. години едуковани од стране Спортског савеза Србије – рекао је Маринковић.