Српски спортисти били су и у 2021. години успешни, како у оним спортовима који су већ традиционални, тако и у оним који су „млађи“ али све популарнији широм света.
Гости председника Спортског савеза Србије Давора Штефанека и генералног секретара Горана Маринковића били су репрезентативци Србије у тејкболу – Никола Митро, Богдан Маројевић и Маја Умићевић, као и представници Српског савеза за спортску рекреацију и текбол – председник Огњен Париповић и почасни председник Иван Ћурковић.
Митро и Маројевић освојили су почетком децембра прво место и постали светски прваци у мушкој дубл категорији на Светском текбол првенству одржаном у Пољској. На овом шампионату Србија је имала представнике у микс дублу и мушком синглу који су стигли до четвртфинала.
Председник ССС Давор Штефанек честитао је шампионима и пожелео им да наставе да нижу успехе.
– Бити првак света је велика ствар, до овог резултата сте стигли вашим радом и ентузијазмом, а показали сте у полуфиналу да можете да парирате једној Мађарској која већ годинама улаже у овај спорт. Желим да останете још дуго у самом врху, а подршка Спортског савеза Србије неће изостати – рекао је Штефанек.
Честиткама се придружио и генерални секретар Горан Маринковић и предочио технички део за подизање нивоа организације Српског савеза за спортску рекреацију и текбол.