Međunarodni sajam sporta, osmi po redu, danas je svečano otvoren u hali 1 Beogradskog sajma.

Predsednik SSS Davor Štefanek poželeo je gostima Sajma sporta ugodna tri dana.

– Trudićemo se iz godine u godinu je da bude što bolje. Cilj je da se deca upoznaju sa što više spotova, Srbija je poznata kao zemlja sporta i šampiona. Namera je da već u ponedeljak roditelji odvedu decu, koja su budućnost, na terene – naveo je on.

Prvi čovek Sportskog saveza Srbije (SSS) Davor Štefanek, ministar omladine i sporta (MOS) Vanja Udovičić i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković i  zvanično su otvorili Sajam sporta i pozvali sve zainteresovane, pre svih decu, da se oprobaju u raznim sportovima na manifestaciji organizovanoj od SSS i MOS.

– Ne postoji lepše mesto u Srbiji nego biti danas ovde. Celokupan sistem sporta nas je obradovao toliko puta, postavljao rekorde, ujedinio nas, ali i postavio odgovornost da sportska porodica nastavi da raste i bude što veća. Neophodan je prvi korak, da se odlučite za granice koje sami želite da postavite – rekao je Udovičić.

On je podsetio da bez jakog tima ne mogu da se oČekuju veliki rezultati, za koje se zahvalio srpskim sportistima, naglasivši da su nikad bolji.

– Očekujemo vrhunske rezultate, svi zajedno mozemo da pomeramo granice. Zahvaljujem se svakom ko je pomogao da sistem živi, da jednako gledamo na sve učesnike sporta. Za šest godina mnogo smo uradili za sport – naveo je nekada najbolji vaterpolista sveta.

Prvi čovek OKS Božidar Maljković istakao je da mu je čast što otvara tako veliki sportski događaj.

– Uvek me obraduje sa koliko posvećenosti se daje sportu. Za Olimpijske igre u Tokiju se spremaju mnogi sportisti i vredno radimo da im obezbedimo uslove za najbolje rezultate. Naši sportisti sigurnim koracima idu ka najvećem sportskom događaju, a na Sajmu sporta ćemo prikazati njihove uspehe – poručio je Maljković i istakao podatak da je više od 50.000 dece ove godine učestvovalo na gradskim trgovima i borilištima u akcijama OKS.

Sajam sporta, pod sloganom „Sajam sporta spaja sve(t)“, traje do nedelje u halama 1 i 1a Beogradskog sajma, uz besplatan ulaz.