Међународни сајам спорта, осми по реду, данас је свечано отворен у хали 1 Београдског сајма.

Председник ССС Давор Штефанек пожелео је гостима Сајма спорта угодна три дана.

– Трудићемо се из године у годину је да буде што боље. Циљ је да се деца упознају са што више спотова, Србија је позната као земља спорта и шампиона. Намера је да већ у понедељак родитељи одведу децу, која су будућност, на терене – навео је он.

Први човек Спортског савеза Србије (ССС) Давор Штефанек, министар омладине и спорта (МОС) Вања Удовичић и председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић и  званично су отворили Сајам спорта и позвали све заинтересоване, пре свих децу, да се опробају у разним спортовима на манифестацији организованој од ССС и МОС.

– Не постоји лепше место у Србији него бити данас овде. Целокупан систем спорта нас је обрадовао толико пута, постављао рекорде, ујединио нас, али и поставио одговорност да спортска породица настави да расте и буде што већа. Неопходан је први корак, да се одлучите за границе које сами желите да поставите – рекао је Удовичић.

Он је подсетио да без јаког тима не могу да се оЧекују велики резултати, за које се захвалио српским спортистима, нагласивши да су никад бољи.

– Очекујемо врхунске резултате, сви заједно моземо да померамо границе. Захваљујем се сваком ко је помогао да систем живи, да једнако гледамо на све учеснике спорта. За шест година много смо урадили за спорт – навео је некада најбољи ватерполиста света.

Први човек ОКС Божидар Маљковић истакао је да му је част што отвара тако велики спортски догађај.

– Увек ме обрадује са колико посвећености се даје спорту. За Олимпијске игре у Токију се спремају многи спортисти и вредно радимо да им обезбедимо услове за најбоље резултате. Наши спортисти сигурним корацима иду ка највећем спортском догађају, а на Сајму спорта ћемо приказати њихове успехе – поручио је Маљковић и истакао податак да је више од 50.000 деце ове године учествовало на градским трговима и борилиштима у акцијама ОКС.

Сајам спорта, под слоганом „Сајам спорта спаја све(т)“, траје до недеље у халама 1 и 1а Београдског сајма, уз бесплатан улаз.