Након два такмичарска викенда, долазимо и до завршнице ИИ Сеоских игара Спортског савеза Србије. У седам општина је спроведено такмичење у организацији Спортског савеза Србије и територијалних спортских савеза.

Победници територијалних такмичења су: Врело (Уб), Грљан (Зајечар), Гаково (Сомбор), Милошевац (Велика Плана), Милочај (Kраљево), Власе (Врање), Батковићи (Прибој), такмичења нису одржана у Ваљеву, Петровцу на Млави и Мајданпе где је процењен висок ризик од заразе, али ће они своје представнике имати на финалу Бранковина испред Ваљева, Kаменово као представник Петровца на Млави и прошлогодишњи победник Сеоских игара Рудна Глава из Мајданпека. Такммичари су се борили у десет дисциплина, а оне традиционалне су по обичају биле најзанимљивије. Тако се велика борба водила у надвлачењу конопца и штапа, бацању камена са рамена, обарању руку, скоку у даљ, преласку полигона и народном рвању. Фудбал, шах и одбојка су помно пратили саиграчи који нису учествовали и бодрили своју екипу за одлазак на велико финале.Финале ће бити одржано 26. и 27. септембра у Врњачкој Бањи, нажалост без публике, као што је био случај и претходна два викенда, уз придржавање и осталих мера против ширења заразе вирусом.

– У специфичној години трудимо се да наставимо организацију манифестације Сеоских игара, модификовали смо такмичење, спроводимо мере превенције и надамо се да ћемо у спортском духу добити победника – рекао је генерални секретар Горан Маринковић и нагласио да је главна награда веома вредна:

– Победничка екипа добија изградњу рукометног терена са тартан подлогом у селу за које се такмичи. На овај начин желимо да свима омогућимо што боље услове за бављење спортом и скренемо пажњу и на младе и на старе, без обзира да ли долазе из мањих или већих средина. – истакао је Маринковић.Ове године број општина које су организовале такмичење је дуплиран:

– Поносни смо на наше сараднике из територијалних спортских савеза који су показали велико интересовање и организовали такмичење у специфичним условима. Зајечар и Kраљево су имали искуство од прошле године, а колеге из општинских савеза који по први пут организују такмичење показали су да су на висини задатка. Посебно бих се захвалио Спортском савезу општине Уб која је преузела одговорност, пробила лед и оправдала очекивања организацијом такмичења на високом нивоу само 10 дана након састанка када смо заједнички одлучили да организујемо Сеоске игре. Верујем да ће се сви лепо провести на финалу, а не сумњамо у општину Врњачка Бањи да ће бити фантастични домаћини заједно са својим спортским савезом – закључио је Маринковић.