Ближи се финале Сеоских игара Спортског савеза Србије. Такмичења су одржана у пет општина – Мајданпек, Петровац на Млави, Зајечар, Kраљево и Ваљево, а њихове две најбоље екипе у суботу 31. августа одмериће снаге и бориће се за вредну награду:

– Наш пилот пројекат – Сеоске игре Спортског савеза Србије, долази до свог финала. Веома смо задовољни реакцијама публике што нам даје подстрек да овај пројекат наставимо још боље. Циљ је промовисати спорт, здрав начин живота, дружење и праве вредности и у такозваним малим срединама – рекао је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и додао:

– У суботу у Рудној Глави биће верујем жестока борба. Оно што сам видео на такмичењу на локалу јесте да су такмичари веома мотивисани и борбени. Надам се да ће све протећи у најбољем реду, без повреда и у спортском духу. А награда је вредна – спортски терен у селу победника, а на тај начин желимо да наставимо да радимо на побољшању спортске инфраструктуре у нашој земљи – закључио је Штефанек.

Бројке показују да интересовања има, по коментарима закључујемо да им је недостајала оваква манифестација:

– На регионалном нивоу такмичило се до сада из 5 општина 45 екипа, највише их је било из Мајданпека њих 14 чак. Они имају дугу традицију, обележавају 50 година одржавања Игара, то је и разлог због ког тамо организујемо финале. Посетилаца је било око 4000 што је сигнал нама из Савеза да ову идеју морамо неговати и у наредним годинама. Не смемо заборавити да се захвалимо територијалним спортским савезима на помоћи при организовању овог такмичења, који су се потрудили да нам олакшају ову прву годину – рекао је генерални секретар Горан Маринковић.

Такмичење почиње у 9х у суботу, док је свечано отварање заказано за 12х.