Спортски савез Србије наставио је са својим редовним активностима, обиласцима територијалних спортских савеза и одржавање панел дискусија.

Тако су овога пута градоначелник Суботице Стеван Бакић и председник Скупштине града, др Балинт Пастор, примили у Градској кући представнике Спортског савеза Србије, председника Давора Штефанека, генералног секретара Горана Маринковића и правног саветника професора Ненада Ђурђевића. Састанку су присуствовали и спортски директор Рвачког клуба „Спартак“  Сретен Дамјановић и генерални секретар Спортског савеза Суботице Дејан Вуковић.
Градоначелник Суботице Стеван Бакић је истакао да су Суботичани поносни на олимпијског шампиона Давора Штефанека који председава Националним спортским савезом.
– Овај град изнедрио је многе врхунске спортисте. Многи садашњи и будући суботички шампиони су данас окупљени око Спортског савеза Суботице, који успешно предводи генерални секретар Дејан Вуковић и његов тим. Са скоро 150 спортских клубова, друштава и савеза, суботичка кровна спортска организација је међу најактивнијим у Србији, са поносном традицијом која је почела у овом облику 1961. године – нагласио је Стеван Бакић.Град Суботица је последњих година, како је истакао, имао одличну сарадњу како са националним, тако и са локалним савезом и она ће се у наредном периоду наставити.
Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек захвалио се новоизабраном градоначелнику Суботице Стевану Бакићу и свим челним људима у Суботици и изразио наду да ће се добра сарадња наставити како би се спорт у Суботици подигао на још виши ниво.

– Припала ми је част да водим Спортски савез Србије пре три године и мислим да то добро радим заједно са  мојим сарадницима а на првом месту уз помоћ генералног секретара Горана Маринковића и могу да обећам да ћемо да наставимо добру сарадњу, да организујемо панел дискусије, мале сајмове спорта, као што смо ове године у Суботици која је увек изузетан домаћин – рекао је Давор Штефанек.

Након састанка са градоначелником, представници Спортског савеза Србије одржали су панел дискусију за 13 територихалних спортаких савеза, Бачког округа и општина и градова у околини. Тако су и савези са севера Војводине, након Пчињског и Браничевског округа, имали прилику да поставе питања професору Ђурђевићу и размене искуства. Професор Ђурђевић је на предавању истакао измене у правилницима и још једном скренуо пажњу на детаље у вези финансирања спорта. Спортски савез Србије наставиће да организује панел дискусије и у осталим окрузима Србије.