На позив директора Дома ученика средњих школа „Милутин Миланковић“, Ненада Миленовића, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек посетио је ову установу где је организован округли сто, а олимпијски шампион у рвању поделио је своје искуство са фокусом на највеће спортске резултате.

Штефанек је овом приликом истакао да је образовање неизоставни део сваког човека. Говорио је о свом напорном путу до најсјајнијих одличја, одрицањима, тренинзима, најлепшим тренутцима али и оним критичним моментима и како је успео да их превазиђе. Ученицима је испричао и анегдоте са Олимпијских игара, а све са циљем да им се приближи шта је све потребно да би се постигао успех
– Драго ми је што сам данас имао прилику да своје искуство испричам средњошколцима. Надам се да сам својом излагањем мотивисао и бар мало помогао младима да успеју у ономе што желе. Волим да кажем да је за врхунски резултат потребно да се све коцкице поклопе. Али оно што је до сваког од нас јесте да се трудимо и дајемо свој максимум, радимо, тренирамо и непрестано учимо – рекао је Штефанек.

Ученица Милица Стојковић учествовала је ове године на I сликарској колонији и том приликом насликала портрет управо Давора Штефанека на коме је олимпијски шампион након округлог стола оставио аутограм. За успомену је Штефанеку уручена књига о Дому ученика средњих школа „Милутин Миланкивић“.