Делегација Спортског савеза Србије, предвођена председником Давором Штефанеком и генералним секретаром Гораном Маринковићем, посетила је град Нови Пазар. Организовани су састанци у канцеларији Спортског савеза „Нови Пазар“ и пријем код градоначелника Нихата Бишевца, посећен је тренинг акције „Буди здрава – вежбај са нама“ у теретани дворане „Пендик“, а делегација је обишла и нову спортску халу у Новом Пазару која је у завршној фази изградње. Председник ССС Давор Штефанек сумирао је утиске:
– Сарадња са Спортским савезом „Нови Пазар“ је на врхунском нивоу, имали смо одличну сарадњу и са претходним руководством, а наравно и сада са новим које предводи Амела Терзић. Захваљујемо се на срдачној добродошлици и градоначелнику и колегама из спортског савеза. Увек радо долазимо у Нови Пазар – рекао је Штефанек и истакао важност комуникације локалне самоуправе и територијалног спортског савеза
– Нови Пазар је одличан пример добре комуникације града и савеза. Улагања која град издваја за спорт су значајна, а инфраструктура на којој се константно ради је на врхунском нивоу. Сада је на спортским радницима да што више младих анимирају, добро раде и наравно задрже спортисте у свом граду како би се наставили добри резултати локалних клубова. Нови Пазар има четири суперлигашка клуба и надамо се да ће радом и резултатима заслужити своје место у највишем рангу такмичења.
Штефанек се осврнуо и на сарадњу на конкретним пројектима
– Веома нам је драго што је акција Буди здрава вежбај са нама толико добро прихваћена, што су даме у Новом Пазару схватиле колико је физичка активност важна за здравље. Било је прелепо видети толико жена да вежбају заједно, а они који су ангажовани на пројекту заслужују само речи хвале за ангажовање које није престајало од септембра месеца 2020. године. Мали сајам спорта постао је традиција у овом граду, а постоји и велико интересовање да се следеће године укључе у Сеоске игре ССС.