Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић посетили су општину Смедеревска Паланка.
Челници Спортског савеза Србије најпре су имали састанак и разговарали о спорту са председником општине Николом Вученим. Затим су Штефанек и Маринковић на Градском стадиону поделили опрему паланачким клубовима. Најмлађи спортисти су добили лопте, дресове и спортске реквизите.
– Драго нам је што можемо да помогнемо спорту у Смедеревској Паланци. Надам се да ће млади спортисти још боље тренирати и доносити велике успехе спорту своје општине. Спортски савез Србије ће наставити да помаже свима који добро раде и труде се да уздигну спорт на локалу – истакао је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.
Генерални секретар Спортског савеза Србије осврнуо се на претходне две године:
– Ситуација у спорту у Смедеревској Паланци до пре две године није била најсјајнија. Појавили су се млади људи и жеља да се спорт у овој општини уреди и функционише у складу са Законом о спорту. Правном помоћи ти проблеми су превазиђени. Општинска управа улаже колико може у спорт. Сада видимо да је у току реновирање Градског стадиона и изградња нових терена. Тако да ће опрема и спортски реквизити бити мали допринос даљем развоју спорта – рекао је Маринковић.
Председник Паланачког спортског савеза Марио Дидановић захвалио се Спортском савезу Србије на помоћи.