Тамо где мало фали, Спортски савез Србије ускаче да помогне и наставља да дели спортску опрему и реквизите општинама, клубовима, школама са много деце. Овога пута председник ССС Давор Штефанек, генерални секретар Горан Маринковић и члан УО ССС Горан Ивановић посетили су Прањане, село са највисе деце по глави становника у општини Горњи Милановац. Овом приликом на терену ФK Брезак окупило се и старо и младо. Председник општине Горњи Милановац Дејан Kовачевић и човек који је прославио ово место, новинар Гвозден Николић и председник МЗ Прањани Радовин Веселиновић угостили су делегацију ССС. Мештани су упознали Штефанека са традицијом овог села и истакли да деца воле спорт и баве се њиме. Зато је Спортски савез Србије донео лопте, дресове, тренерке, лопте и остале реквизите за ОШ „Иво Андрић“ и ФK Брезак.
– Веома ми је драго да видим велики број деце, прелеп терен и верујем да ће опрема коју смо данас донели лепо послужити. Мој циљ као председника ССС је да обезбедимо што боље услове за бављење спортом свима, где год живели у нашој земљи и којим год спортом желели да се баве. Велика жеља нам је да деца што више времена проводе на спортским теренима. Спортски савез Србије је увек ту да помогне и да буде подршка поготово деци. Подршка Владе и председника који пружају спорту у Србији је већа него икад, а на нама је да вредно радимо и стварамо здравије генерације и још боље спортисте.
Поручио је Штефанек и позвао Прањанце да се од следеће године прикључе акцији Сеоске игре ССС.
– Захвалио бих се председнику Спортског савеза Србије Давору Штефанеку, генералном секретару Горану Маринковићу на посети и поновној помоћи нашој општини. Надам се да ће деца користити ове спортске реквизите и да ћемо се поносити њима што израстају у добре људе и успешне спортисте – рекао је председник општине Дејан Kовачевић.
Ово село познато је и по сабору најбољих виолиниста, а надамо се ускоро и по успешним спортистима.