Делегација Спортског савеза Србије, предвођена председником Давором Штефанеком и генералним секретаром, Гораном Маринковићем, посетили су Зрењанин, а на састанку са градоначелником Симом Салапуром било је речи о спорту и плановима за будућност. Посебно се разговарало око избора Зрењанина за Европски град спорта 2021. године.
-Велика је част када наш прослављени олимпијац, који је добар део каријере провео у Зрењанину, дође у овај банатски град. Још већа је част, када он долази као челник кровне спортске организације, једне од најмасовнијих на Балкану.
Морамо да сачинимо агенду догађаја у наредној години и у томе очекујемо велику подршку Спортског савеза Србије. Јер, титула коју је Зрењанин понео је признање и за Покрајину и Србију и спорт у целини. С друге стране, ми смо најавили максималну подршку Спортском савезу Србије и Давору Штефанеку, који ће ускоро у Београду завршити спортску каријеру – изјавио је Салапура.
Штефанек је евоцирао успомене из Зрењанина и најавио још интензивнију сарадњу:
– Увек је лепо када дођем у Зрењанин где сам провео добар део своје рвачке каријере. Од доласка на чело Спортског савеза Србије одлично сарађујемо са Спортским савезом града Зрењанина, та сарадња ће се и наставити. Имамо много предлога и идеја које ћемо реализовати у 2021.години. Сарадњу ћемо подићи на још виши ниво. Зрењанин је одувек био град спорта, а проглашење за Европски град спорта велико је признање – рекао је Штефанек.
На састанку су размењене идеје па су градоначелник Салапура, председник Штефанек, генерални секретар Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Атанацковић Ђапић и генерални секретар ССС Горан Маринковић договорили и прве кораке које ће предузети