На Новосадском сајму, отворен је Сајам спорта који је окупио велики број клубова, савеза и деце, школског и предшколског узраста, спортисте аматере, професионалце, бивше спортисте, олимпијце и параолимпијце, али и све оне који су дошли да подрже спорт.

Једнодневну приредбу свечано је отворио члан Градског већа за спорт и омладину, Огњен Цвјетићанин који је нагласио да је главни циљ ове манифестације да се помогне у стварању нових младих и здравих генерација, које ће израсти у праве људе и које ће доживети спорт као део свог живота и део физичке и менталне културе. Покровитељ Сајма спорта је, поред Града Новог Сада, и Покрајински секретаријат за спорт и омладину, а присутнима се обратио ресорни секретар, Дане Баста.

Свечаном отварању испред Спортског савеза Србије присуствовали су председник Давор Штефанек, генерални секретар Горан Маринковић и члан Управног одбора Милан Радаковић, који су истакли да је организација новосадског Сајма спорта била изузетна и да им је драго што град попут Новог Сада негује традицију организовања ове манифестације.

Овогодишња приредба посвећена спорту, окупила је 117 представника савеза и клубова. Предсатвљени су кошарка, одбојка, рукомет, фудбал, стони тенис, атлетика, бокс, карате, џудо, самборвање, ММА, шах, голф, мачевање, стрељаштво, гимнастика и ритмичка гимнастика, модерни плес… Спортови, за које није било могуће обезбедити терене, промовисани су на штандовима- скијање, пливање, ватерполо, хокеј, планинарење, бициклизам, рагби, веслање…
Суорганизатори приредбе су Градска управа за спорт и омладину, Градски спортски савез и Савез за школски спорт Града Новог Сада и Новосадски сајам.