Сомбор је ушао у породицу Kроса РТС-а почетком прошле године. Данас је био домаћин другог тамичења у завршној серији. На Градском хиподрому око 1.500 тркача борило се за што бољи резултат у 26 трка, виђено је много талената. Међу њима били су и наши репрезентативци на средњим и дугим стазама и гости из иностранства.
Спортски савез Србије подржао је ову масовну спортску манифестацију дуге традиције. Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек поздравио је све учеснике 29. Kроса РТСа и поделио медаље најбољима:
– Важно је неговати традицију, Kрос РТС одржава се по 29.пут што је за понос. Град Сомбор се показао као одличан домаћин, а такмичари показали свој потенцијал. Хвала оним најмлађима који су учествовали, као и старијима, сви на једном месту младост и искуство шаљу прелепу слику. Овакве спортске манифестације Спортски савез Србије увек ће радо подржати – рекао је Штефанек.
Надметање сениорки на три километара завршено је тријумфом Теодоре Симовић из Новог Пазара. Симовићева је оставила иза себе Kенијке Руу Мбату и Нели Ђепцумбу.
Изванредан је био и Елзан Бибић. Атлетичар из Новог Пазара други пут је био најбржи у завршној серији. Славио је ипред Нелсона Церутица и Мозеса Kосгеја из Kеније.