Сајам спорта организован је на самом почетку Европске недеље спорта, па је тако у суботу одржан и хуманитарни турнир у фдбалу под називом „Дипломате за децу“. Учесници су добровољном котизацијом учинили и прелеп гест, те донацијом помогли Универзитетске дечије клинике у Тиршовој. Победу је однела амбасада Либије мада је резултат био у другом плану током турнира на ком су већине екипа чиниле даме, мушкарци, па чак и деца.

Сем либијске, на турниру су учествовале и амбасаде Велике Британије, САД, Финске, Норвешке, Немачке, Италије и Аустралије, као и комбиновани тим амбасада Словачке и Чешке.
Уз њих, такмичили су се тимови Спортског савеза Србије који су предводили председник Давор Шетфанек и генерални секретар Горан Маринковић, ОСЦЕ, Европске уније, Параолимпијског комитета Србије, Олимпијског комитета Србије, ЕУ инфо центра, ЕИБ, УНХЦР и Фудбалска репрезентација српских спортских новинара. Сакупљена средства намењена су за куповину хитно потребне опреме за Kлинику, а ЕУ грантом од преко 35 милиона евра доприноси и изградњи нове болнице „Тиршова два“.

Сам турнир подржао је и легендарни Немања Видић.