Председник ССС и генерални секретар посетили су Сомбор. Штефанек и Маринковић су са већницом за спорт Антонијом Нађ и представницима Спортског савеза Сомбора разговарали о ситуацији у области спорта и великом напретку у раду овог територијалног спортског савеза који на високом нивоу спроводи акције Спортског савеза Србије. Тако ће Сомбор учествовати ове године по трећи пут на Сеоским играма Спортског савеза Србије, док се акција бесплатне рекреације за жене „Буди здрава – вежбај са нама“ одвија два пута недељно у самом центру Сомбора, и по два пута недељно у насељима Алекса Шантић, Бачки Моноштор, Риђица, Станишић и Чонопља. Kроз овај програм редовно вежба око 200 дама. У сарадњи са Савезом за предшколски спорт и физичко васпитање Србије овога пута промовисана је акција „Спорт је важан да би био здрав и снажан“, па је на првом тренингу вежбало 60 малишана из ПУ „Вера Гуцуња“. Председник ССС Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић поделили су и спортску опрему и реквизите за три фудбалска и по један кошаркашки, одбојкашки и рукометни клуб. Овом приликом Штефанек и Маринковић посетили су тренинг KK Џокер и ФK Раднички 1912 где су опрему у друштву председника скупштине града Сомбора Зорана Руса предали тренеру млађих категорија Славку Антићу и тренеру првог тима Саши Стојадиновићу.
– Сомбор је град спорт, у њему су стасале многе спортске легенде, као што су свој деци познат Никола Јокић, ево и већница за спорт Антонија Нађ… Локална самоуправа улаже у спорт, а Спортски савез Сомбора једна је од чланица која међу првима прихвата акције Спортског савеза Србије и што је још важније веома квалитетно их спроводи на локалу. И сами покрећу многе програме за рекреацију деце али и одраслих у свом граду. Kроз заједнички разговор дошли смо на идеју да би Републичко финале Сеоских игара Спортског савеза Србије ове године могло да се одржи управо у Сомбору – открио је председник ССС и закључио:
– Спортски савез Србије увек је ту за разговоре и стручне консултације. Увек смо доступни својим чланицама. Наравно да ћемо наставити да помажемо школе, клубове и територијалне спортске савезе и кроз спортске реквизите и опрему. Одлична сарадња са Министарством омладине и спорта и министром Вањом Удовичићем води ка све бољим резултатима наших спортиста на међународном нивоу. Ту је наравно и Олимпијски комитет Србије, свако ради свој део посла веома предано, а у циљу унапређења услова за бављење спортом и рекреацијом свих грађана, а уз огромну подршку Републике Србије све је много лакше – закључио је Давор Штефанек.