Делегација Спортског савеза Србије, председник Давор Штефанек, генерални секретар Горан Маринковић и саветник Синиша Радановић, обишли су општину Врбас. Најпре их је угостио председник општине Милан Глушац, заједно са водећим људима Спортског савеза општине Врбас. Глушац је истакао да се из буџета општине финансира преко 50 спортских клубова, као и Спортски центар, а ова година била је веома успешна:
– Шест клубова из Врбаса прешло је у виши ранг такмичења и изузетно смо поносни. Општина наставља да подржава спорт и труди се заједно са челницима спортског савеза да створи још боље услове за спортисте. Овом посетом Спортски савез Србије показао је да имамо и њихову подршку и надамо се да ћемо заједничким снагама наставити да радимо за добробит спорта. Хвала председнику Штефанеку и генералном секретару Маринковићу на разумевању – рекао је председник општине Врбас.
Генерални секретар Горан Маринковић приликом обиласка спортске инфраструктуре истакао је:
– Центар за физичку културу „Драго Јововић“ један је од најбољих у Србији. Хала, теретана, базени, стрељана и куглана, као и тениски терени и пратећи садржаји темељ су за стасавање будућих генерација. Радује и најава реконструкције фудбалског стадиона, ове године када ОФK Врбас обележава 100 година постојања. Спортски савез Србије ће даровати спортску опрему и новим манифестацијама обогатити спортску понуду општине. У Врбасу смо били пре годину дана, а данас су нас дочекале многе лепе вести о напретку спорта на локалу – рекао је Маринковић.
Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек уручио је лопте овај пут за ЖРK Врбас како би се што боље припремиле за сезону и испуњење циљева.