Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković posetio je opštinu Trstenik na inicijativu Nenada Smiljkovića predsednika Saveza Srbije za sportsko obaranje ruke povodom subotnje manifestacije “Lazarev megdan” koja se po peti put održava u Trsteniku.

U razgovoru sa predsednikom opštine Trstenik Aleksandarom Ćirićem, predsednikom Sportskog saveza Trstenik Rašom Leševićem i predsednikom Saveza Srbije za sportsko obaranje ruke Nenadom Smiljkovićem, Goran Marinković se detaljno upoznao sa načinom funkcionisanja Sportskog saveza u Trsteniku kao i sa infrastrukturom i potencijalima koje opština Trstenik poseduje.
Predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić zahvalio se generalnom sekretaru Sportskog saveza Srbije na poseti i donaciji lopti za trsteničke srednje škole a generalni sekretar je najavio donaciju lopti svim osnovnim školama u našoj opštini.
Takođe predsednik je naglasio da će opština Trstenik u saradnji sa ministarstvom omladine i sporta i Sportskim savezom Srbije u narednom periodu realizovati značajne projekte u poboljšanju sportske infrastrukture.

Generalni sekretar SSS Goran Marinković nastavio je poslovni put, a naredna stanica bila je Vrnjačka Banja. Marinković je prisustvovao svečanoj Gala večeri Balkanske atletske federacije, kada su proglašeni najbolji atletičari.

U sklopu obilaska teritorijalnih sportskih saveza generalni sekretar boravio je i u Kragujevcu, gde je u razgovoru sa gradonačelnikom Kragujevca i predstavnicima Sportskog saveza ovog grada otvorio temu funkcionisanja sporta, a zajedničkim razgovorom su veoma brzo pronašli rešenje postojećih proglema u ovom segmentu.