Генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић посетио је општину Трстеник на иницијативу Ненада Смиљковића председника Савеза Србије за спортско обарање руке поводом суботње манифестације „Лазарев мегдан“ која се по пети пут одржава у Трстенику.

У разговору са председником општине Трстеник Александаром Ћирићем, председником Спортског савеза Трстеник Рашом Лешевићем и председником Савеза Србије за спортско обарање руке Ненадом Смиљковићем, Горан Маринковић се детаљно упознао са начином функционисања Спортског савеза у Трстенику као и са инфраструктуром и потенцијалима које општина Трстеник поседује.
Председник општине Трстеник Александар Ћирић захвалио се генералном секретару Спортског савеза Србије на посети и донацији лопти за трстеничке средње школе а генерални секретар је најавио донацију лопти свим основним школама у нашој општини.
Такође председник је нагласио да ће општина Трстеник у сарадњи са министарством омладине и спорта и Спортским савезом Србије у наредном периоду реализовати значајне пројекте у побољшању спортске инфраструктуре.

Генерални секретар ССС Горан Маринковић наставио је пословни пут, а наредна станица била је Врњачка Бања. Маринковић је присуствовао свечаној Гала вечери Балканске атлетске федерације, када су проглашени најбољи атлетичари.

У склопу обиласка територијалних спортских савеза генерални секретар боравио је и у Крагујевцу, где је у разговору са градоначелником Крагујевца и представницима Спортског савеза овог града отворио тему функционисања спорта, а заједничким разговором су веома брзо пронашли решење постојећих проглема у овом сегменту.