Горан Маринковић, генерални секретар Спортског савеза Србије посетио је данас општину Александровац. У згради Скупштине општине госта је примио председник општине Александровац др Мирко Михајловић.

Разговароло се о могућностима помоћи развоја спорта у Жупи на свим нивоима, почев од најмлађих, омлдинаца, сениора па до рекреације за пензионере и особе са инвалидитгетом, као и програм рекреативних активности за жене. Маринковић је истакао да види Жупу као потенцијалног организатора Турнира за спортске екипе из дијаспоре у чему сву потребну помоћ може да пружи Савез.

Верољуб Бачевић, секретар Савеза спотова Александровац, упознао је госта са спортистима из Жупе који су оставили велики траг у Српском спорту поменувши, Илију Бозољца, Ивана Лапчевића, Ацу Максића, Жику Максића, Љиљу Кнежевић, Ненада Сакић, Драгана Ђукића рукометног тренера, као и садашње играче, рукометног репрезнтативца Милана Милића, Александра Бабића и друге.

Удружење грађана ,,Бадњак“ добило је гарнитуру дресова које је наменило за ФК Жупу, док су за најмалађе фудбалетре 11 лопти уручене Радету Ивљанину Попају.

Председник Михајловић захвалио се на посети истакваши да ће општинско руководство учинити све да направи бољу конекцију са Савезом у циљу што већег развоја спорта у Жупи.