Генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић посетио је Смедеревску Паланку и у разговору са председником општине и представницима Паланачког спортског савеза упознао се са ситуацијом у спорту.
– Упознати смо са плановима за развој спорта у Смедеревској Паланци, али и са потешкоћама које имају. Оно што смо, нажалост, приметили је недовољна ангажованост неких локалних клубова. Зато ћемо у договору са локалном самоуправом и Паланачким спортским савезом у наредних неколико недеља организовати састанак са клубовима, како бисмо им још једном скренули пажњу на поштовање Закона о спорту и важност њихове ангажованости у спорту. Непоштовање закона, наношење штете спорту и ширење негативних утицаја неће бити толерисано. Такође поменули смо и обогаћење спортске понуде акцијама које ће покренути Спортски савез Србије, а за које су врло заинтересовани људи у Смедеревској Паланци – поручио је генерални секретар Маринковић.
Спортски савез Србије наставиће да кроз организовање панел дискусија едукује спортске раднике и не оставља места за непоштовање закона и правилника при функционисању у спорту. Такође, настоји се да се што већи број територијалних спортских савеза увеже заједничким организовањем акција попут Малог сајма спорта, Сеоских игара Спортског савеза Србије, акције „Буди здрава – вежбај са нама“.