Након пандемије живот се враћа у нормалу. Уз мере опреза и поштовање препорука и спорт се враћа одређеним активностима:

– Ванредно стање је сваки сегмент стопирало и назалост унело одређене промене у наше животе. Драго ми је да се ситуација из дана у дан побољшава и да смо сада у ситуацији да планирамо активности Спортског савеза Србије за наредни период. Наравно да на уму имамо све препоруке Владе републике Србије, али морам Вам признати, недостају нам наше акције и једва чекамо да спроведемо пројекте који су били планирани за ову годину. Најважније је да се опорављамо сви заједно, а најмањи проблем ће бити то што су термини промењени, јер ништа не може да се пореди са здрављем људи – рекао је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и додао да организација на чијем је челу ради пуном паром:

– Наставићемо да обилазимо градове и општине, имамо и одређени број где ћемо се упустити у решавање проблема који су се појавили, па ћемо корак по корак да радимо и на томе – на речи председника надовезао се генерални секретар Горан Маринковић:

– У току следеће недеље организоваћемо мање дискусије са представницима спортских савеза како бисмо указали на најчешћа питања и решили дилеме у функционисању савеза. У овој мини едукацији помоћи ће нам и наш правни саветник професор Ненад Ђурђевић. Не желимо да „прескочимо“ градове у којима смо планирали пролећне сајмове. Одржали смо састанке са представницима Спортског савеза Сомбора и Спортског савеза Вршца како бисмо осмислили начин презентације спортова у овим градовима. У првој половини јуна месеца посетићемо их и надамо се да ће модификовани Мали сајам спорта бити успешно спроведен. Едукација за тренере која је наишла на позитиван одзив у 2019. години биће спроведена крајем јуна и тако ћемо повећати број стручњака. Сеоске игре Спортског савеза Србије организоваћемо током јула и августа месеца у 10 општина. Биће ово још активније лето од претходног – рекао је Маринковић.