Председник Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић посетили су општину Kовин. Спортски савез општине Kовин има 22 клуба и одличну сарадњу са локалном самоуправом. Председница општине Kовин Сања Петровић има разумевања за спорт, а на састанку са представницима савеза и председником СО Зорананом Брадањим и замеником председнице општине Ратком Мосуровићем истакли су улагања у спортску инфраструктуру, изграђена је „Установа за спорт Kовин“, који су представници ССС и обишли, док је у изградњи базен. „Установа за спорт Kовин“ садржи кошаркашки и фудбалски терен, теретану, халу за мале спортове као и клуб спортиста и канцеларије општинског спортског савеза.
– Веома ми је драго што смо у Kовину видели добар пример сарадњи локалне самоуправе и спортског савеза. Надам се да ће колеге обогатити спортску понуду своје општине и акцијама које организује Спортски савез Србије – рекао је Давор Штефанек.
– Kовин ће се укључити активније у организацију спортских догађаја које иницирамо, верујем да ће у наредном периоду бити предузети и конкретни кораци – додао је Маринковић.