U opštini Ćuprija ulaže se u sport, a dobar rad lokalne samouprave prepoznaje i Sportski savez Srbije. Ovoga puta je generalni sekretar SSS Goran Marinković razgovarao sa većnikom za sport Vladimirom Vasiljevićem i predsednikom Sportskog saveza opštine Ćuprija Draganom Zdravkovićem. Tom prilikom su zajednički obišli i OŠ “Đura Jakšić” i Sportski centar “Ćuprija”.  Sportski savez Srbije dodelio je i komplete lopti za sve osnovne škole na opštini.

Opština Ćuprija poznata je i kao rasadnik atletskih talenata, ove godine ozbiljno radi i na izgradnji atletskog stadiona. Radove na ovom infrastrukturnom projektu obišao je generalni sekretar SSS koji je tom prilikom izjavio:

– Znali smo da sport na teritoriji Ćuprije odlično funkcioniše, u to smo se i uverili, projekte koje su ostvarili i oni koji su u izgradnji obezbeđuju sportistima zaista odlične uslove. Atletski stadion i tereni su za primer sportske infrastrukture i većim gradovima. Nastavićemo da podržavamo i pomažemo Sportski savez Ćuprije koliko smo u mogućnosti i nadamo se da će nastaviti da organizuju tradcionalne manifestacije, ali i uključe još novih događaja i obogate svoju sportsku ponudu – rekao je Marinković.