У општини Ћуприја улаже се у спорт, а добар рад локалне самоуправе препознаје и Спортски савез Србије. Овога пута је генерални секретар ССС Горан Маринковић разговарао са већником за спорт Владимиром Васиљевићем и председником Спортског савеза општине Ћуприја Драганом Здравковићем. Том приликом су заједнички обишли и ОШ „Ђура Јакшић“ и Спортски центар „Ћуприја“.  Спортски савез Србије доделио је и комплете лопти за све основне школе на општини.

Општина Ћуприја позната је и као расадник атлетских талената, ове године озбиљно ради и на изградњи атлетског стадиона. Радове на овом инфраструктурном пројекту обишао је генерални секретар ССС који је том приликом изјавио:

– Знали смо да спорт на територији Ћуприје одлично функционише, у то смо се и уверили, пројекте које су остварили и они који су у изградњи обезбеђују спортистима заиста одличне услове. Атлетски стадион и терени су за пример спортске инфраструктуре и већим градовима. Наставићемо да подржавамо и помажемо Спортски савез Ћуприје колико смо у могућности и надамо се да ће наставити да организују традционалне манифестације, али и укључе још нових догађаја и обогате своју спортску понуду – рекао је Маринковић.