Спортски савез Србије наставља своју акцију поделе спортске опреме у сарадњи са територијалним спортским савезима. Овога пута председник ССС Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић посетили су Томашевац где их је угосрио председник месне заједнице Горан Фијат. Руководство ССС у друштву градоначелника Зрењанина Симе Салапуре и секретарке Спортског савеза града Зрењанина Вукосаве Ђапић Атанацковић дружили су се са децом из ОШ „Младост“. Ученици су имали прилику да постављају питања олимпијском шампиону Давору Штефанеку и сазнају шта је све потребно за постизање великих успеха.

– Без обзира где деца одрастала морамо им обезбедити што боље услове за бављење спортом. Зато се трудимо да места попут Томашевца добију адекватну спортску опрему. Заједничким деловањем са Министарством спорта наставићемо да обраћамо пажњу на сваки део Србије где је помоћ за побољшање спорта потребна. Kроз акције Спортског савеза Србије трудимо се и да побољшамо спортску инфраструктуру. Морамо бити свесни да су неки од највећих шампиона потекли управо из мањих места, само у свим овим малишанима треба пробудити жељу да се баве спортом и можда открити неки таленат. Оно што је најважније јеста да бављење спортом омогућава деци правилан развој и обезбеђује боље здравље, а засигурно позитивно делује и на само одрастање и сазревање деце на прави начин – рекао је Штефанек.
– Kао што је председник Штефанек рекао, сваки дете треба да има обезбеђене услове за бављење спортом. Зато обилазимо нашу Србију, упознати смо са ситуацијом на терену и помажемо тамо где је најпотребније. Верујемо да уз огромну подршку коју Влада Републике Србије усмерава у спорт, а заједно са Министарством спорта, сваки пут постављамо себи све веће задатке и остварујемо их зарад бољитка целокупног спорта у Србији – рекао је генерални секретар Маринковић.