Већ две године руководство Спортског савеза Србије, председник Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић, имали су на уму активност посвећену деци из дијаспоре. Пажљиво су се разматрале околности и идеје, а ове године пронађени су и одговарајући партнери за реализацију овог пројекта – Удружење „Породично саветовалиште Kруг“. Сарадња је озваничена потписивањем Уговора о пословно-техничкој сарадњи, па нас у 2024. години очекују нове активности.
– Велика нам је жеља да сваке године припремимо нешто ново, како бисмо проширили округ свог деловања и тиме у најразличитијим сферама промовисали спорт и здрав живот. Тако следеће године имамо за циљ да реализујемо 10. акцију Спортског савеза Србије намењену пре свега деци и младима из дијаспоре. Желимо да организујемо кампове, који ће имати за циљ да полазницима приближе њихову Србију, спорт и здрав живот. По први пут у оквиру неког кампа биће скренута пажња и на ментално здравље деце и младих и зато се захваљујем Саветовалишту Kруг на жељи да заједнички следеће године реализујемо овако важан пројекат – истакао је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.
– Задовољство нам је што смо озваничили сарадњу са Спортским савезом Србије. Верујем да ћемо заједничким пројектом кампова за децу и младе скренути пажњу на важност менталног здравља и кроз забаван и иновативан начин уз спорт обухватити што више детаља у вези овог сегмента који не сме бити запостављен – изјавила је Марија Миленковић председница Саветовалишта Kруг и програмска директорка пројекта.
– Верујемо да ћемо пројектом кампова за децу из дијаспоре побољшати однос деце са њиховом матицом Србијом, а да је спој психичког и физичког здравља важан те да ће овај пројекат допринети и подизању свести и нераскидивости ова два сегмента – рекао је генерални секретар ССС Горан Маринковић.
Спортски кампови за децу и младе из дијаспоре имају за циљ да кроз психолошке
радионице млади увиде важност прихолошког оснаживања за сваког појединца, а посебно за спортисте који у менталној снази и здрављу морају имати снажан ослонац. Kамп би допринео и превенцији делинквентног понашања младих и подизању свести о здравим животним стиловима.