Док се стрпљиво чека да се превазиђе ситуација са вирусом и да се спорт врати на све терене, у Спортском савезу Србије проналазе се начини да уз поштовање мера план активности буде спроведен. Тако је већ традиционално обилажење територијалних спортских савеза настављено и ове недеље.

– У договору са председником ССС Давором Штефанеком желимо да наставимо опремање клубова на локалу и решимо проблеме уколико постоје, да би се сви сконцентрисали на рад са децом и такмичења која нам свима недостају чим ситуација то дозволи – рекао је генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић при обиласку Љубовије и Бајине Баште.

Челници СС Србије су пре годину дана посетили Љубовију, Маринковић је желео да види како напредује стање у спорту. На састанку са председником општине Милованом Ковачевићем, представницима локалне самоуправе и општинског спортског савеза договорене су акције, било је речи и о проблемима везаним за спортску инфраструктуру, а Маринковић је дао низ сугестија за превазилажење потешкоћа.

Председник СС Љубовија Горан Благојевић уручио је захвалницу генералном секретару ССС за помоћ и подршку у развоју спорта. Након састанка подељена је спортска опрема за кошаркашке и фудбалске клубове Љубовије.

Овог пута донета је и опрема за спровођење акције „Буди здрава – вежбај са нама“, бесплатан програм рекреације за жене, који чека своју реализацију када опасност од пандемије прође. У програму посете је био и терен ФК Дрина:

– Захваљујем се на гостопримству колегама из Љубовије. Обишли смо терене, поделили опрему и надамо се да ће она олакшати рад клубовима у наредном периоду. Верујем да ће успети да реализују своје идеје, а Спортски савез Србије ће пратити ситуацију и пружати подршку – рекао је Маринковић.