Dok se strpljivo čeka da se prevaziđe situacija sa virusom i da se sport vrati na sve terene, u Sportskom savezu Srbije pronalaze se načini da uz poštovanje mera plan aktivnosti bude sproveden. Tako je već tradicionalno obilaženje teritorijalnih sportskih saveza nastavljeno i ove nedelje.

– U dogovoru sa predsednikom SSS Davorom Štefanekom želimo da nastavimo opremanje klubova na lokalu i rešimo probleme ukoliko postoje, da bi se svi skoncentrisali na rad sa decom i takmičenja koja nam svima nedostaju čim situacija to dozvoli – rekao je generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković pri obilasku Ljubovije i Bajine Bašte.

Čelnici SS Srbije su pre godinu dana posetili Ljuboviju, Marinković je želeo da vidi kako napreduje stanje u sportu. Na sastanku sa predsednikom opštine Milovanom Kovačevićem, predstavnicima lokalne samouprave i opštinskog sportskog saveza dogovorene su akcije, bilo je reči i o problemima vezanim za sportsku infrastrukturu, a Marinković je dao niz sugestija za prevazilaženje poteškoća.

Predsednik SS Ljubovija Goran Blagojević uručio je zahvalnicu generalnom sekretaru SSS za pomoć i podršku u razvoju sporta. Nakon sastanka podeljena je sportska oprema za košarkaške i fudbalske klubove Ljubovije.

Ovog puta doneta je i oprema za sprovođenje akcije “Budi zdrava – vežbaj sa nama”, besplatan program rekreacije za žene, koji čeka svoju realizaciju kada opasnost od pandemije prođe. U programu posete je bio i teren FK Drina:

– Zahvaljujem se na gostoprimstvu kolegama iz Ljubovije. Obišli smo terene, podelili opremu i nadamo se da će ona olakšati rad klubovima u narednom periodu. Verujem da će uspeti da realizuju svoje ideje, a Sportski savez Srbije će pratiti situaciju i pružati podršku – rekao je Marinković.