Сарадња Спортског савеза Србије и компаније Меридиан озваничена је потписивањем уговора о пословно-техничкој сарадњи на четири године. Током договореног периода компанија Меридиан подржаће акције ССС при изградњи спортских терена и набављању спортских реквизита, што је специфичан тип сарадње у данашњем времену.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек истакао је важност почетка овакве сарадње:

– Веома сам захвалан компанији Меридиан што је препознала рад и труд Спортског савеза Србије и одлучила да оваквим партнерством омогући још квалитетније спровођење наших акција. Верујемо да је потписивање уговора најлепши начин да заокружимо ову 2023. годину и већ створимо добар основ за реализацију још више активности у 2024. години. Убеђен сам да је ово почетак једне успешне сарадње – истакао је Штефанек.

Заменик генралног директора Меридиана Млађан Животић верује у заједничке успехе у наредним годинама:

– Сарадња са Спортским савезом Србије од велике је важности за нашу компанију Меридиан која остаје посвећена подршци спорту, без разлике да ли се ради о аматерском или професионалном. Захвалио бих се председнику ССС Давору Штефанеку и генералном секретару Горану Маринковићу што су препознали потенцијал који Меридиан има. Очекујемо да ће заједнички пројекти које планирамо да спроведемо у 2024. години донети радост свим љубитељима спорта у нашој земљи – изјавио је Животић.

Kомпанија Меридиан као друштвено одговорна компанија у наредном периоду изградиће терене и помоћи акције Спортског савеза Србије као што су „Буди здрава – вежбај са нама“ и Сеоске игре ССС.