Već dugi niz godina Sportski savez Srbije je partner Krosa RTS-a. Predsednik te najveće nevladine sportske organizacije na Balkanu Davor Štefanek, rvački šampion Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, uveličao je takmičenje iz Kros serije održano 12. oktobra u Somboru. U tom gradu, tokom leta, održan je i Kamp „Sombor 2019“ koji je, takođe, podržao Sportski savez Srbije.

Kada su na čelo Saveza došli predsednik Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković, obojica Subotičani, ni jednog trenutka se nisu dvoumili oko nastavka saradnje sa Krosom RTS-a. – „Želja nam je da tu saradnju još više ojačamo, u obostranom i u interesu naše dece i atletike kao bazičnog sporta“, bio je izričit gospodin Štefanek.

Danas, kada je za Sportski savez Srbije primio Veliku zahvalnicu Krosa RTS-a, i generalni sekretar Goran Marinković je najavio još uspešniju saradnju u 2020. godini. – „Sve detalje ćemo utvrditi krajem januara, na zajedničkom sastanku. Verujem da ćemo svi biti zadovoljni“, rekao je gospodin Marinković predstavnicima Krosa RTS-a, Stevanu Kovačeviću i Dušanu Baboviću.