Већ дуги низ година Спортски савез Србије је партнер Kроса РТС-а. Председник те највеће невладине спортске организације на Балкану Давор Штефанек, рвачки шампион Олимпијских игара у Рио де Жанеиру, увеличао је такмичење из Kрос серије одржано 12. октобра у Сомбору. У том граду, током лета, одржан је и Kамп „Сомбор 2019“ који је, такође, подржао Спортски савез Србије.

Kада су на чело Савеза дошли председник Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић, обојица Суботичани, ни једног тренутка се нису двоумили око наставка сарадње са Kросом РТС-а. – „Жеља нам је да ту сарадњу још више ојачамо, у обостраном и у интересу наше деце и атлетике као базичног спорта“, био је изричит господин Штефанек.

Данас, када је за Спортски савез Србије примио Велику захвалницу Kроса РТС-а, и генерални секретар Горан Маринковић је најавио још успешнију сарадњу у 2020. години. – „Све детаље ћемо утврдити крајем јануара, на заједничком састанку. Верујем да ћемо сви бити задовољни“, рекао је господин Маринковић представницима Kроса РТС-а, Стевану Kовачевићу и Душану Бабовићу.