Делегација Спортског савеза Србије, предвођена председником Давором Штефанеком и генералним секретаром Гораном Маринковићем, посетила је градоначелника Шапца др Александра Пајића, председника Скупштине града Немању Пајића и члана Градског већа задуженог за спорт Марка Пановића. На састанку су разговарали о сарадњи и реализацији пројеката у вези са спортом у граду Шапцу.

Градоначелник Пајић је након састанка пренео да је разговор био одличан те да је добра комуникација између Града Шапца и Спортског савеза Србије добар знак за напредовање шабачког спорта.

,,Част ми је што сам угостио делегацију Спортског савеза Србије, предвођену председником Давором Штефанеком. Имали смо озбиљне разговоре. Желимо да одређене пројекте на нивоу Спортског савеза Србије имплементирамо у нашем граду. Циљ нам је да у Шапцу трају бројне спортске манифестације и да даље напредују спортски клубови, односно школски, рекреативни и масовни спорт“, рекао је градоначелник и навео да је Шабац град спорта.
Након састанка са градоначелником делегација Спортског савеза Србије посетила је и Спортски савез града Шапца где су у разговору са председником Веселином Вуковићем и генералним секретаром Дејаном Поповићем ближе упозната са детаљима функционисања у спорту.

Штефанек је изјавио да је ово први обилазак Шапца од како је он на челу Спортског савеза Србије.

,,Тема данашњих састанка јесте да видимо колико акција Спортског савеза Србије можемо да спроведемо у Шапцу. Верујем да ћемо са већником за спорт, градоначелником, челним људима града и Спортским савезом града Шапца успети да их реализујемо у наредном периоду. Покренули смо акцију жене у спорту и Сеоске игре Спортског савеза Србије“, истакао је Штефанек и додао: „У наредном периоду план је да покренемо још једну акцију која ће се посветити спорту у полицији. Исто то ћемо организовати на нивоу града Шапца, где ће бити одржано такмичење, а победници ће ићи на Републичко финале. Спортски савез Србије донира градовима и општинама спортску опрему и реквизите. И ове године смо спремни да помогнемо и граду Шапцу“, казао је Штефанек.